Pratitelji

Najnovije vijesti

Glas Koncila, broj: 24/2010

Katolici - Vijesti

Katolici - Najave

15 srpnja 2008

Svjetski susret mladih u Sydneyu



Kao "nove Duhove za Crkvu" opisao je papa Benedikt XVI. nedavno završeni u Australiji Svjetski dan mladih. Dani u Sydneyu bili su za mene i za sve sudionike posebno iskustvo, rekao je Papa u nagovoru hodočasnicima okupljenima u nedjelju u ljetnikovcu Castel Gandolfu na molitvu Anđeoskog pozdravljenja.
"Bilo je to posebno iskustvo susreta s mladim licem Crkve. To lice sliči mozaiku sastavljenom od mladića i djevojaka iz najrazličitijih krajeva svijeta, ujedinjenih istom vjerom u Isusa Krista", kazao je Sveti Otac.
Za Benedikta XVI., koji je izgledao svjež i odmoren, susreti poput tog u Sydneyu čine etape velikog hodočašća planetom Zemljom kako bi se očitovalo da vjera u Krista povezuje sve sinove jednog Oca koji je na nebesima te na taj način postajemo graditelji civilizacije ljubavi.
Prema Papinu uvjerenju, vrlo je važno da mladi budu pripravljeni kako taj događaj ne bi ostao samo vanjska manifestacija, već ostavio duboki trag u savjestima, posvijestio središnje značenje Duha Svetoga koji oblikuje život Crkve.
"Australci su okupljene mlade nazvali 'mladim hodočasnicima svijeta'. To je vrlo lijepi izraz koji sadrži bit Svjetskih dana mladih koje je zamislio Ivan Pavao II.", rekao je Benedikt XVI. ističući važnost tih susreta mladih za stvaranje boljeg svijeta.
Benedikt XVI., koji u ponedjeljak putuje u Brixen (Bressanone) u talijanskom Južnom Tirolu, gdje će se odmarati do 11. kolovoza, zaželio je svima sretne i ugodne praznike i duhovni i fizički odmor. Posebno je pozdravio one koji nisu u mogućnosti koristiti se ljetnim odmorom, kao što su bolesnici, zatvorenici, starije i osamljene osobe. (kathpress / ika / gk)

Pogledajte i priloženi video-promotivni materijal i himnu susreta.

Nema komentara: